top of page

man. 16. okt.

|

Gamle Oslo

Fra det første møtet

Kunstutstilling i Gamle Munch på Tøyen i Oslo Offisiell åpning 19. oktober - kl. 17.00 Islands president, Guðni Th Jóhannesson, åpner utstillingen.

Tickets are not on sale
See other events
Fra det første møtet
Fra det første møtet

Time & Location

16. okt. 2023, 15:00 – 21. okt. 2023, 15:30

Gamle Oslo, Tøyengata 53, 0578 Oslo, Norway

About the event

Siden det første møtet med det fjerne landet har Norge og Island holdt sammen. Innviklet historie og omgivelser fremmet fremveksten av forskjeller mellom de to nasjonene. Utilgjengelige fjorder, hardt vær og det iskalde Norskehavet har bidratt til en følelse av geografisk og kulturell avstand mellom dem. Likevel har stemmene til de norrøne sjøfarerne, pilegrimer og de som søkte et nytt liv, i århundrer gitt ekko i de ruvende fjellene på Island. Historiene deres har gitt gjenklang i det flytende brevannet, blåst liv i naturen og forvandlet myter til virkelighet.

Denne jubileumsutstillingen vil vise frem en rekke talenter som stammer fra islandsk og norsk sameksistens og historiske slektskap. I salene til Gamle Munch vil du se kunstverk skapt av ni islandske, norske og samiske kvinner, hvis liv har flettet seg sammen mellom de to distinkte lokalitetene, som viderefører gamle tradisjoner gjennom multimediefortelling.

Share this event

bottom of page