top of page

fre. 20. okt.

|

Gamle logen

Fra by til metropol

Stórtónleikar í Gamle Logen

Tickets are not on sale
See other events
Fra by til metropol
Fra by til metropol

Time & Location

20. okt. 2023, 19:00

Gamle logen, Grev Wedels Plass 2, 0151 Oslo, Norway

About the event

Kunsten begynner alltid som et lite frø, som i ideelle tilfeller utvikler seg til noe stort det ofte ikke er mulig å forklare. Kunsten, og ikke minst musikken, kan sammenlignes med en reise, kanskje fra en gård til en by, eller fra en by til en metropol, hvor den underveis samler erfaringer og påvirkes, ikke bare av andre mennesker, men av allslags kunst og ulike miljø. Alt det som samles på veien hjelper kunsten til å utvikle seg, modne og til slutt forhåpentligvis å blomstre. Det samme gjelder for den utøvende kunstneren.

På denne konserten får vi høre sanger som ble skrevet under enkle forhold ute på landet av komponister som bar på noe stort og vakkert i seg, men som ofte ikke hadde datidens muligheter til å utvikle sitt fulle potensial, og derfor holdt seg til de små men vakre og uttrykksfulle former, men vi får også høre større stykker fra berømte komponister som nådde verdensberømmelse både ved hjelp av tradisjoner, store læremestere og flere muligheter, og som derav selv ble mestere i sitt fag.

Verdi, Puccini, Donizetti, Bizet, Johann Strauss og mange flere representeres på denne konserten med kjente utdrag bl.a. fra La Traviata, Tosca, Carmen, Flaggermusen og mye, mye mer!

Vi i Isdager23 er så heldige at vi har fått med oss flere sangere med stor internasjonal erfaring fra hele verden på denne festkonserten. Kunstnere som har sunget ved mange av verdens største og viktigste operahus og scener, men også sangere som er på vei ut i den store verden. At vi har lyktes med dette er vi svært takknemlige for.

Det er bare å glede seg!

Program og medvirkende

Dísella Lárusdóttir, sopran Dóra Steinunn Ármannsdóttir, mezzosopran Kolbeinn Jón Ketilsson, tenor  Magnus Kjeldal, baryton  Einar Stefánsson, baryton  Stefan Ibsen Zlatanos, piano

Programmet består av populære arier fra kjente operaer og klassiske norske og islandske sanger.

Bl.a.  “Habanera” fra Carmen av G. Bizet, “Non più andrai” fra Figaros Bryllup av W.A. Mozart, “Tårnarien” fra Tosca av G. Puccini, “Per Gynts serenade” av E. Grieg, “Dagný” av Sigfús Halldórsson og “Á Sprengisandi” av S. Kaldalóns.

Konserten ledes av Kolbeinn Jón Ketilsson, operasanger.

Billetter kan du kjøpe her https://www.deltager.no/register/Frabytilmetropol#/

Share this event

bottom of page